Opleidingspraktijk

Onze praktijk is erkend als opleidingspraktijk. We vinden het belangrijk te investeren in jonge artsen. Hierdoor blijven we ook op de hoogte van de laatste nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Dokter Kluijtmans en dokter Borkiewicz zijn officieel erkend als stagemeester en praktijkopleider voor stagiairs en huisartsen in opleiding. Hiervoor volgden zij een bijkomende opleiding en nemen zij deel aan bijscholingen, om deze taak kwaliteitsvol uit te voeren.

 

Een huisarts in opleiding (HAIO) is een gediplomeerd arts, die zich nog 3 jaren specialiseert in de huisartsgeneeskunde, vooraleer hij/zij zich zelfstandig kan vestigen. Hiervoor wordt de HAIO ingeschakeld in alle aspecten van het werk. Hij/zij heeft eigen consultaties, huisbezoeken en wachtdiensten. 

Een HAIO werkt één tot anderhalf jaar in deze praktijk, en zal daarnaast ook een half jaar in het ziekenhuis werken en nog een jaar of anderhalf jaar in een andere praktijk.

De HAIO overlegt dagelijks met de praktijkopleider. Op die manier blijft uw huisarts permanent op de hoogte over uw gezondheid.

Naast een HAIO werken we ook soms met stagiairs, die aan de opleiding geneeskunde bezig zijn. Een stagiair wordt geacht actief deel te nemen aan de consultaties, zoals meevolgen of zelfstandig een patiënt te onderzoeken, bloed trekken, en dergelijke. Indien u dit niet wenst, mag u dit altijd aan het begin van de consultatie laten weten. We hopen dat stagiairs ten volle hun stage kunnen benutten, en alle aspecten van huisartsgeneeskunde leren kennen.